NIA alapú táncos fitnesz

„A mozdulataink könnyedsége. A jelenlét egyszerűsége. Mindaz, ami épp magától adódik. Természetesen, örömből.”

A NIA különleges és egyedi módszer, hiszen a mozgás örömét helyezi előtérbe többfajta mozgásforma egyesítésével, így nem csupán formálja a testet, hanem ápolja a lelket és csitítja az elmét.

Tánc- és harcművészeti elemeket, valamint gyógyító technikákat ötvöz és az ezekhez a mozgásformákhoz kapcsolódó szellemiséget közvetít. Tudatos mozgásforma, mely 9 stílus fantasztikus ötvözete (Jazz tánc, Duncan dance, Modern tánc, Tai-Chi, Tae-Kwon-Do, Aikido, Jóga, Alexander-technika, Feldenkrais módszer).

A NIA kivételes lehetőséget teremt az önkifejezésre azáltal, hogy szabadon táncolhatunk, így támogatja valódi önmagunk megtapasztalását, megélését.

Magával ragadó, változatos zenék kísérik az egyes alkalmakat. A koreográfia és a lépések könnyen követhetők, így bárki, bármikor bátran csatlakozhat előzetes tánctudás és tapasztalat nélkül.

A NIA a test természetes bölcsességére épít.

A NIA a mozgás öröme és a test útja.

A NIA hatékony, szórakoztató és élvezetes.

A NIA testi-lelki-szellemi jól-lét.

A NIA mezítlábas örömtánc.

A NIA mozgásba rejtett gyógyír.

Az örömtánc hatásai:

– a mozgás által kiváltott fizikai eredmény: a test jobban érzi magát, szebb lesz, izmosabb, karcsúbb, nőiesebb, rugalmasabb,
– mentális területen történő változás: beragadt, idejétmúlt gondolatok szűnnek meg és helyettük új, teremtő elképzelések, kreatív ötletek születnek,
– érzelmi síkon történő gyógyulás: negatív érzelmek – félelemből, fáradtságból eredőek – eltűnnek, kioldódnak és helyettük tápláló, pozitív érzelmek – játékos, szeretettel teli, biztonságot jelentőek – fogannak.